Predstavitev kluba

Smučarsko društvo Kokrica ima sedež v Kranjski občini, ki deluje v javnem interesu na področju športa katerega namen je pomoč osnovnošolskim in srednješolskim otrokom pri razvijanju motoričnih in gibalnih spretnostih s pomočjo razvoja smučarjev tekačev/biatloncev.

Namen in cilji treningov :
V prvi vrsti je vizija Smučarskega društva, da delo naših trenerjev z glavno trenerko Tadejo Brankovič z vzgojo mladih tekmovalcev usmerjeni v zdravo okolje in zdravo življenje, zato je naš slogan: >Kvaliteten razvoj smučarja tekača kot dolgoročna naložba za življenje< .

Obenem se povezujemo po gorenjskih šolah in vabimo ter omogočimo vključevanje na naše klubske treninge in predstavili otrokom poleti tekaško rolkanje ter pozimi tek na smučeh in biatlon.
S tem prikazujemo, da z malo opreme se lahko ukvarjaš z lepim športom v naravi in vabimo otroke v članstvo kluba.

Udeležba na tekmah:
Udeležujemo se na 27-ih tekem na zimsko sezono in 6 tekem v poletnem času. Na vsaki tekmi je cca 220 tekmovalcev iz vseh slovenskih tekaških klubov. V kolikor je mednarodna tekma oz. No border cup je okoli cca. 450 tekmovalcev, poleg slovenskih tekmovalcev se udeležijo tekmovalci še iz Italije, Avstrije, Hrvaške, Madžarske.

Predsednik kluba: Anton Križaj